Terug

10 spellen voor een platonisch vriendelijke Valentijnsdag!

Verzamel je beste vrienden, wat lekkernijen en drankjes, en bekijk onze selectie van tien perfecte spellen voor een geslaagde 'Valentijnsdag/Vriendschapsdag' avond!
 • 2 spelers
 • Abalone
 • Azul
 • Bounty Hunters
 • Captain Flip
 • Champions
 • Dobble
 • Familie
 • Marabunta
 • Nieuwigheden
 • Spellen
 • Top 10
 • Unlock!
 • Vrienden

Wat is ‘Galentine’s Day’?”, vraag je? Het is een beetje de “vriendschappelijke” versie van Valentijnsdag, waar vriendschap tussen vrouwen, liefde en loyaliteit worden gevierd. Sindsdien is Valentijnsdag door deze term populairder geworden en heeft het zelfs een jaarlijkse viering van platonische liefde gecreëerd!

De Saint-Galentin, of meer inclusief, Saint-Palentin (Gal voor vriendschap tussen vrouwen, Pal voor uniseks vriendschap) of gewoon Valentijnsdag (jij kiest), is een gelegenheid om de liefde die we voor onze vrienden, familie en/of soulmate voelen, te eren en te vieren! Met andere woorden, het is de perfecte gelegenheid om veel spellen tevoorschijn te halen en flink te lachen!

Verzamel je beste vrienden, wat lekkernijen en drankjes (altijd met mate), en bekijk onze selectie van tien perfecte spellen voor een geslaagde avond van Saint-Galentin/Palentin!

🎁 = < €25 | 🎁🎁 = €26 tot €40 | 🎁🎁🎁 = > €41

OPWARMING

Dobble Connect 🎁

Leeftijd: 8+ / Aantal spelers: 2-8 / Duur: 15 minuten

Als je niet bekend bent met Dobble, dit is het dé ultieme snelheidsspel waarbij je als eerste het enige gemeenschappelijke symbool tussen twee kaarten moet vinden en benoemen! En ja, er is er altijd één!

Hou je van vier op een rij en heb je altijd al gedroomd van teamspellen met Dobble? Verbind de kaarten met Dobble Connect!

In deze versie moet je het snelste team zijn om vier kaarten van jouw kleur op een rij te leggen om de ronde te winnen! Win meerdere rondes om het spel te winnen. Om een kaart neer te leggen, benoem je zo snel mogelijk het gemeenschappelijke symbool tussen deze kaart en één van de al neergelegde kaarten. Wees snel, maar vergeet niet om het team van de tegenstanders te blokkeren!

Champions! 🎁

Leeftijd: 10+ / Aantal spelers: 3-8 / Duur: 30 minuten

In het spel Champions! strijden bij elke ronde 8 deelnemers tegen elkaar in een toernooi van onwaarschijnlijke en gekke duels! Voor elk duel stem je op de deelnemer die volgens jou zal winnen, en zo bepaal je de afloop van het toernooi. Veel debatten en verrassingen in het verschiet… Dus, wie wordt de ultieme Kampioen?

Fun Facts 🎁

Leeftijd: 8+ / Aantal spelers: 3-8 / Duur: 30 minuten

Van de makers van het populaire partyspel Just OneFun Facts is ook een eenvoudig en zeer leuk partyspel dat je gegarandeerd veel plezier belooft! Tijdens het spel probeer je te raden wat de antwoorden van andere spelers zijn op een gemeenschappelijke vraag. Vervolgens probeer je de antwoorden te rangschikken in oplopende volgorde, zonder ze echter te kennen. Draai vervolgens de tegels om om alle antwoorden te onthullen en te bepalen of je het bij het rechte eind had! Perfect voor een avond met vrienden, Fun Facts onthult hilarische anekdotes over mensen die je dacht te kennen!

KRACHT LIGT IN EENHEID

Top Ten 🎁

Leeftijd: 14+ / Aantal spelers: 4-8 / Duur: 25 minuten

De perfecte gelegenheid om al je meest absurde anekdotes naar buiten te laten komen! Voor elke belachelijke vraag die wordt gesteld, bedenk je een even gek antwoord op een schaal van 1 tot 10 en probeer je deze antwoorden in volgorde te zetten. Geen remmingen nodig, 14 jaar en ouder, Asmodee is niet verantwoordelijk voor buikkrampen als gevolg van oncontroleerbare lachbuien veroorzaakt door het spel!

Unlock! 🎁🎁

Leeftijd: 10+ / Aantal spelers: 1-6 / Duur: 60 minuten

Wist je dat je het concept van escape rooms kunt ervaren vanuit het comfort van je eigen huis? Unlock! biedt een reeks coöperatieve spellen die dezelfde delen van je brein stimuleren als een klassieke escape room. Voeg wat spanning toe aan je spelavond door puzzels op te lossen en codes te ontcijferen rondom je tafel. Met meer dan een dozijn versies heb je talloze kansen om nieuwe spelavonturen te verkennen met je vrienden!

In elke doos vind je 3 scenario’s. Vergeet niet om je telefoon bij de hand te hebben: je krijgt namelijk toegang tot een app die je aanwijzingen stuurt.

Just One 🎁

Leeftijd: 8+ / Aantal spelers: 3-7 / Duur: 20 minuten

Gemakkelijk uit te leggen en eenvoudig te spelen, Just One is het ultieme coöperatieve partyspel om te spelen met vrienden. Speel samen om het geheime woord te raden en de hoogste score te behalen. Licht en leuk, je zult het in de buurt willen hebben voor al je avonden!

ALLEEN VOOR TWEE PERSONEN

Abalone 🎁🎁

Leeftijd: 7+ / Aantal spelers: 2 / Duur: 20 minuten

Wie heeft er nog nooit gehoord van het damspel? Het principe is heel eenvoudig: In dit abstracte spel is de uitgeroepen winnaar degene die erin slaagt om alle stukken van zijn tegenstander te nemen.

Asmodee heeft dit principe opnieuw vormgegeven met Abalone, dat gespeeld wordt op een zeshoekig bord met witte en zwarte knikkers. In dit spel is het doel om de zes stukken van je tegenstander uit de gleuven aan de rand van het bord te duwen. Hiervoor moet je meer knikkers dan je tegenstander in lijn of lateraal hebben geplaatst, zodat je ze naar buiten kunt duwen.

Het principe van het spel is heel eenvoudig, maar de herspeelbaarheid is bijna oneindig, omdat beide tegenstanders hun knikkers op vele verschillende manieren kunnen plaatsen voordat ze het spel beginnen.

Dit spel voor twee spelers is een geweldige gelegenheid om plezier te hebben en tegelijkertijd je hersenen te laten werken; tussen een stel senioren of  tussen een grootvader en zijn kleinzoon!

Marabunta 🎁

Leeftijd: 10+ / Aantal spelers: 2 / Duur: 20 minuten

In dit nieuwe roll & write-spel Marabunta, ga je op avontuur om vruchtbare gebieden te veroveren met je mieren en controle te krijgen over strategische velden! Bij elke beurt trek je een tegel, gooi je de dobbelstenen, verdeel je alles in twee groepen, en plan je verstandig je acties om punten te verzamelen en de overwinning te behalen. Marabunta, het nieuwste tweespelerspel van Space Cowboys, biedt een spannende ervaring , het uitbreiden van mierenkolonies.

SUPER CHILL

Azul 🎁🎁🎁

Leeftijd: 8+ / Aantal spelers: 2-4 / Duur: 40 minuten

In Azul, vertolk je een ambachtsman uit de 16e eeuw belast met het versieren van het Koninklijk Paleis van Évora, de prachtige residentie van de koning van Portugal. Hiervoor moet je je artistieke vezels en ambachtelijke talenten laten spreken om het mooiste mozaïek te creëren. De taak zal uitdagend zijn en de concurrentie zal hevig zijn. Andere deelnemers zijn ook in de race en zijn  vastbesloten om je te dwarsbomen in het volbrengen van je missie. Alleen het mooiste kunstwerk zal de muren van het paleis sieren. Word de meest prestigieuze ambachtsman van de royalty!

7 Wonders Architects 🎁🎁

Leeftijd: 8+ / Aantal spelers: 2-7 / Duur: 20 minuten

Je hebt slechts één ding in gedachten: een wonder bouwen dat zo grandioos is dat het een blijvende indruk zal achterlaten, zowel in de geschiedenis als in de uwe. Uw nalatenschap staat nu op het spel! 7 Wonders Architects is een nieuw spel in het universum van 7 Wonders. Het is ontworpen om een zo vloeiend en meeslepend mogelijke spelervaring te bieden. Innovatief materiaal is in dit opzicht bedacht en zou een zeer breed publiek moeten aanspreken.

Bovendien zal de eerste uitbreiding van het spel, 7 Wonders Architects – Ext. Medals, op 23 februari in de winkels liggen en omvat twee nieuwe wonderen: Ur en Rome.

Het maakt niet uit met wie je van plan bent Valentijnsdag door te brengen, het is altijd leuker met een bordspel! Klik hier om een winkelier bij jou in de buurt te vinden waar je honderden andere geweldige titels kunt krijgen! En als je niet weet wat je moet kiezen, aarzel dan niet om door de pagina’s van onze website te bladeren om jouw geluk te vinden!